Fairtex on toiminut vuodesta 1971 asti. 

Philip Wong perusti Fairtex Groupin emoyhtiön nimeltään Fairtex Garments Factory Limitedin, josta tuli pikkuhiljaa Thaimaan ykkösbrändi. Tämän jälkeen Philip tahtoi alkaa parantamaan Thaimaalaisten elämänlaatua ja yhteisöä. Ensimmäinen askel oli rakentaa Fairtexin oma thainyrkkeilysali 25km Bangkokin ulkopuolelle. Näin Fairtex kykeni auttamaan nuoria rakentamaan parempaa elämää itselleen thainyrkkeilyn avulla sekä pysymällä pois rikollisuuden ja huumeiden parista. Tämä sali oli nimeltään Bangplee sali, ja monet Fairtexin innovatiivisista tuotteista on syntynyt juuri tällä salilla vuosikymmenten testauksen ansiosta. 


Philip Wong perusti myös Fairtex Promotionsin ja näin hänestä tuli maailmankuulun Lumpinee Nyrkkeilystadionin promoottori. Hän oli ensimmäisiä  promoottoreita, jotka alkoivat järjestämään kansainvälisiä otteluita. Hän oli myös ensimmäisinä thaimaalaisina järjestämässä thainyrkkeilyn maailmanmestaruusotteluita Lumpinee Stadionilla. Ottelijoiden joukossa oli lajin kuuluisuuksia kuten Ramon Decker, Ivan Hippolyte ja Fairtexin oma mestari; Nuengsiam Fairtex – ”The Stone”, joka on ehkä kautta-aikojen kuuluisin thaiottelija.


Thainyrkkeilyn leviäminen maailmalle

Fairtexin Bangplee Muay Thai -sali oli yksi ensimmäisistä saleista Thaimaassa, joka salli ulkomaalaisten ja naisten harjoitelun. Philip ei ollut kuitenkaan tyytyväinen siihen, että thainyrkkeilyä pystyi harrastamaan ainoastaan Thaimaassa, joten hän päätti viedä lajin Amerikkaan. Philip perusti thainyrkkeilysalit Arizonaan ja Kaliforniaan 90-luvulla. 


Fairtex tuotteet

Amerikkalaiset ottelijat eivät olleet täysin tyytyväisiä ottelu- ja harjoitteluvarusteisiinsa, joten Philip päätti alkaa suunnittelemaan tuotteita, jotka täyttäisivät hänen omien ottelijoiden vaatimukset. Ensin varusteita valmistettiin vain Fairtexin omille ottelijoille, mutta sanan levitessä hyvistä tuotteista alkoi varusteiden toimitus myös kamppailulajien ohjaajille ja ottelijoille ympäri Pohjois-Amerikkaa. Tiedon levitessä hyvälaatuisista Fairtex -varusteista syntyi tuotteille suurempaa kysyntää ja myyntimäärät jatkoivat kasvuaan.


Philip Wong ja Alex Gong perustivat Fairtex Gear Incorporation:n edistämään tuotteiden myyntiä ja markkinointia Pohjois-Amerikassa. Kun tuotteiden kysyntä kasvoi kokeilivat he aluksi alihankkijoita, mutta tuotteiden laatu ei vastannut enää heidän tiukkoja kriteereitä. He päättivät siirtää tuotteiden valmistuksen Thaimaahan, jossa he voivat seurata tuotteiden laatua läpi koko valmistusprosessin sekä parantamaan niitä vastaamaan paremmin harrastajien ja ottelijoiden toiveisiin. Näin syntyi yritys Fairtex Equipment Company Limited. Yhtiön Bangkokin tehtaasta tuli maailman laajuisen toiminnan pääkonttori, jossa sijaitsee niin tuotteiden suunnittelu-, valmistus- ja markkinointiyksiköt. 


Tänä päivänä Fairtexin tuotteet tunnetaan ”Mestareiden tuotteina” joita monet ottelijat, valmentajat ja promoottorit käyttävät maailmanlaajuisesti.


Laatuun panostaminen

Kaikki Fairtexin tuotteet valmistetaan tarkasti viimeistäkin yksityiskohtaa myöten. Fairtexin insinöörit työskentelevät kamppailijoiden kanssa yhteistyössä luodakseen parhaat kamppailuvarusteet maailmassa. Thaimaassa on yksi vaativimmista ilmastoista varusteiden kestävyyden kannalta. Useimmat kamppailijat harjoittelevat ulkona todella kosteassa ja kuumassa ilmassa jopa 2 kertaa päivässä. Harjoitukset kestävät yleensä yli 2 tuntia, jonka jälkeen varusteet ovat yltäpäältä hiessä, veressä ja kyynelissä. Joten voit olla varma, että Fairtexin kamppailuvarusteet suojaavat sinua ja treenikavereitasi.